Szabadidő

25 másodperccel korábban indult a vonat Japánban, bocsánatot kért a vasúttársaság

Még úgy is, hogy amit tettek, „megbocsáthatatlan”.

A JR West japán vasúttársaság közleményben kért elnézést az utasoktól, amiért az egyik szerelvényük múlt pénteken (leírni is szörnyű) 25 másodperccel korábban indult el a kelleténél.

Megbocsáthatatlan az az óriási kellemetlenség, amit az utasainknak okoztunk. (…) Alaposan átértékeljük, hogyan vezetjük ezt a céget, és mindent megteszünk, hogy ilyen incidens többé ne fordulhasson elő

– olvasható a társaság közleményében.

A Sora News 24 azt is leírta, mi vezetett ehhez a kellemetlen botrányhoz. Mint írták, a vonatnak 7 óra 12 perckor kellett volna indulnia a Notogawa vasútállomásról. Igen ám, de a mozdonyvezető valamiért azt hitte (a balga!), hogy 7 óra 11 perckor kell elindulnia.

Valószínűleg csak pillanatnyi elmezavarról volt szó, mivel ahogy becsukta az ajtót, rájött, hogy tévedett. Ekkor azonban már késő volt: úgy számolt, hogy ha újra kinyitja és becsukja az ajtókat, biztosan késve fognak elindulni. Ezért aztán gyorsan felmérte a helyzetet, és mivel úgy látta, hogy már senki sem akar felszállni, a „kisebbik rosszat” választotta, és 25 másodperccel korábban, 7 óra 11 perc 35 másodperckor indult el.

Sajnos azonban tévedett: mégis voltak néhányan a peronon, akik emiatt nem tudtak felszállni, ezért aztán rögtön be is mószerolták a mozdonyvezetőt. Ekkor jött a már idézett hivatalos bocsánatkérés.

Bár a következő vonatra csak 6 percet kellett várniuk, valamilyen szinten mégis érthető a vonatot lekésők felháborodása. Péntek reggel ugyanis a legtöbben vagy munkába, vagy az iskolába sietnek, Japánban pedig egy 6 perces késés nagyon komoly büntetést vonhat maga után. Mi, itt az NLCafé szerkesztőségében már csak egyvalamit nem értünk: kívülről úgy tűnik, hogy állandó stressz az élet a szigetországban, de akkor mégis hogy lehet, hogy ilyen sokáig élnek ott az emberek?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top