Szabadidő

Szelfizés közben támadt a medve a magyar zarándokra

Medveszelfit akart készíteni az a magyar turista, akit a múlt héten combon harapott az állat a Szent Anna-tónál. A hatóságok óva intenek a Székelyföldön egyre népszerűbb medveszelfizéstől.

Nagy valószínűséggel az áldozat felelőtlensége miatt következett be a medvetámadás a Szent Anna-tónál, melynek során a csíksomlyói búcsúra érkezett magyar zarándokot támadott meg a vadállat Hargita megyében. A román csendőrség szerint a medvetámadás annak tudható be, hogy a magyar nő szelfit akart készíteni a vadállattal – írja a kronika.ro. A ragadozó ugyanis ekkor rontott neki, és harapta combon.

A budapesti nőt megsebesítő, 2-3 éves fiatal medve a Szent Anna-tó környékén él, és nem először támad emberekre. A környékbeliek és a turisták által Sanyiként emlegetett példányt többen megörökítették már, legutóbb Dér Heni énekesnő fotózkodott vele:

 

 

Mint arról beszámoltunk, a megyei önkormányzat elnöke felkérte az illetékes vadásztársaságot, mihamarabb kérvényezzék a veszélyes medve kilövését vagy elszállítását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top