Szabadidő

Rengetegen álltak a vonatokon a hosszú hétvégén

A MÁV szerint a hosszú hétvégékhez képest is sokkal többen utaztak, ezért nem használtak pótkocsikat.

Óriási volt a tömeg a vonatokon a hosszú hétvégén. Az RTL Klub Siófokon készített riportot pünkösdhétfőn. Itt volt olyan szerelvény, amelynek az indulása előtt már egy órával tömeg volt az állomáson: mindenki szeretett volna ülőhelyet kapni, azt azonban már odafelé is tapasztalták, hogy a MÁV-ot felkészületlenül érte a Balatonra utazó embertömeg, ezért az utasok nagy részének állnia kellett.

A helyszínen nyilatkozók szerint egy vagy két pótkocsival sokat javíthattak volna a helyzeten, de a MÁV csak az InterCity-khez kapcsolt pótkocsikat, annak függvényében, hogy mennyivel több helyjegyre volt szükség.

A vasúttársaság szóvivője szerint várakozáson felüli volt az utaslétszám, a hosszú hétvégékhez képest is sokkal többen akartak vonatra szállni, emiatt nem készültek pótkocsikkal. A MÁV elnézést kért az utasoktól a kellemetlenségért.

A nyári menetrend egyébként a jövő hónapban, június 16-án lép érvénybe. Innentől kezdve több vonat megy majd több kocsival a Balaton környékére.

Az RTL Klub riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top