Szabadidő

Kitiltják a beerbike-ot és a segwayt is a belvárosi sétálóutcákból

Annyi panasz érkezett a gyalogosok részéről, hogy az önkormányzat lépett az ügyben.

A Belváros képviselő-testülete június közepétől kitiltja a segway, az elektromos kerékpár, az elektromos roller, a hoverboard, az elektromos gördeszka, a beerbike és a riksa használatát a Belvárosi Önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakról és gyalogos övezetekről – tudta meg az Index.

Ez azt jelenti, hogy a sétálóutcákban le kell majd szállni ezekről az eszközökről, és ezeket „gyalogosan tolva vagy kézben tartva” lehet majd közlekedni.

A képviselő-testület szerint erre azért van szükség, mert az elmúlt években rengeteg lakossági panasz érkezett a fenti eszközökkel kapcsolatban: elmondásuk szerint gyakran rutintalan személyek használják ezeket, nagy sebességgel közlekednek velük a járdán, az elektromos motorokat pedig a gyalogosok nehezen hallják meg, így balesetveszélyesek is. A riksák és a beerbike-ok méretükből adódóan nem illenek a sétálóutcákba.

Aki a jövőben nem tartja be a rendeletet, 50 ezer forintos helyszíni bírságra vagy akár 150 ezer forintos büntetésre is számíthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top