Szabadidő

Egyhavi eső zúdulhat az országra a következő napokban

A jövő hét közepéig gyakoriak lesznek a záporok, zivatarok.

Fél- vagy akár egyhavi mennyiségű csapadék is lezúdulhat az országra a következő napokban – figyelmeztetett Reisz András meteorológus a Tények riportjában. A szokatlanul nagy esőzések villámárvíz kialakulásához is vezethetnek, a kisebb patakok hirtelen felduzzadhatnak, és településeket, pincéket önthet el a víz.

Az esős idő az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a jövő hét közepéig is kitarthat, a következő napokban pedig biztosan számíthatunk nagyobb zivatarokra és felhőszakadásra, elsősorban a Dunántúlon.

A meteorológiai szolgálat a következő négy napra több megyében is elsőfokú veszélyjelzést adott ki. A mai napon, szerdán 15 megyére érvényes a citromsárga riasztás: Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében lehet 25-30 milliméteres csapadékot meghaladó felhőszakadás.

Met.hu

A Tények riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top