Szabadidő

Oké, a japánok megcsinálták a tökéletes esernyőt

A megoldás annyira adja magát, hogy nem is értjük, miért kellett erre ennyit várni.

A szigetországban diktálják a trendet, legalábbis ami a technológiai fejlesztéseket illet, nem véletlen, hogy innen érkezik az Asahi Power Service nevű cég legújabb fejlesztése, amelyet első körben a golf megszállottjai fognak majd értékelni.

Egy speciális napernyőről van szó, amely egy kisméretű drónra van erősítve, amely képes a tulajdonosa felett lebegve megóvni az embert a nap sugaraitól.

„Azért álltam neki a fejlesztésnek, mert nem szeretem tartani az esernyőmet – mondta Szuzuki Kendzsi, az Asahi Power Service elnöke.

A 150 centiméter szélességű napernyő prototípusa körülbelül 5 kilót nyom, egyelőre azonban körülbelül csak 5 percig tud a levegőben maradni egyetlen feltöltéssel. A cég most azon dolgozik, hogy ezt legalább 20 percre növeljék, főként a drón tömegének csökkentésével.

„A legelső prototípus, amit elkészítettünk, egy hagyományos esernyő volt, amit egy drónhoz erősítettünk – tette hozzá Szuzuki. – Most már a harmadik generációt teszteljük, és azon dolgozunk, hogy választ találjunk a technológiai kihívásokra: a drónnak stabilan a célpontja felett kell maradnia, és követnie, ha megmozdulna.”

A drónok kamerák segítségével követik a tulajdonosukat, hogy mindig meg tudják óvni a napsugaraktól – vagy később az esőtől. Ez ugyanis még a közeli jövő zenéje, mivel egyelőre a napellenző nem vízálló.

„Idővel szeretnénk valódi esernyővé alakítani” – mondta Szuzuki a várhatóan körülbelül 275 dollárba (75 ezer forint) kerülő drón ernyőről.

Egyelőre nincs róla információ, hogy mikor kerülhet a piacra a fejlesztés, mint ahogy arról sem, hogyan kezelik majd a különböző országok drónokra vonatkozó eltérő szabályozását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top