Szabadidő

Negyedmillióan vonultak együtt a meleg méltóság menetén Izraelben

Hatalmas tömeg gyűlt össze és vonult fel együtt a melegek méltóságának idei menetén Tel-Avivban. A sorban a huszadik felvonuláson 250 ezren vettek részt.

Negyedmillióan vettek részt Tel-Avivban a melegek méltóságának idei menetén – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken. A város huszadik alkalommal rendezte meg szokásos éves felvonulást a másság tiszteletére. A pride egyre jelentősebb érdeklődés övez nemcsak Izraelben, hanem szerte a világon.     

A Közel-Kelet legnagyobb ilyen rendezvényén vidám hangulatban, szivárványos zászlók alatt a helyi hagyományok szerint együtt meneteltek az ünneplő tömegben a szexuális kisebbségek képviselőivel a heteroszexuálisok, ez utóbbiak közül sokan melegek rokonai, családtagjai.     

Ron Huldai, a város polgármestere beszédében bejelentette, hogy a jövőben le fognak bontani minden jogi akadályt egészen addig, amíg meg nem valósul a szexuális kisebbségek teljes jogegyenlősége.     

Külföldi vendégek tízezrei is szolidaritást vállaltak az izraeli felvonulókkal, mivel az utóbbi években a város egyik turistanevezetessége lett a különösen színpompás és örömteli hangulatban zajló méltóságmenet.     

Az idei fő attrakció Netta Barzilai szereplése volt, aki a közelmúltban nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, és ezzel elnyerte Izrael számára a fesztivál jövő évi megrendezésének jogát az ország fővárosában. Miri Regev kulturális miniszter bejelentette, hogy a dalversenyt csakis Jeruzsálemben lehet megtartani, ahogy ez legutóbb 1999-ben, az ország legutóbbi eurovíziós győzelme után történt.  

250 ezer résztvevője volt a 2018-as Tel-Aviv Pride-nak – Fotó: Amir Levy/Getty Images

Az idei pride-on felvonult számos politikus is, köztük Tamar Zandberg, a baloldali liberális Merec párt vezetője és Meir Ohana, a jobboldali Likud párt melegfrakciójából, aki partnerével és ikergyermekeivel menetelt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top