nlc.hu
Szabadidő
Nyugalmazott cirkuszi elefántoknak építenek menhelyet állatvédők

Nyugalmazott cirkuszi elefántoknak építenek menhelyet állatvédők

Méghozzá elsőként Európában.

Nyugalmazott cirkuszi elefántok számára alakít ki menhelyet két neves állatvédő csoport. Európában ez lesz az első ilyen intézmény. A World Animal Protection állatvédő csoport és az Elephant Haven nevű jótékonysági szervezet a Franciaország középső részén lévő Limousin térségben fogja kialakítani a menhelyeket, amelyek egy része a tervek szerint már ősztől működni fog.

Az európai cirkuszok műsoraiban több mint száz elefántot használnak, de egyetlen olyan hely sincs, amely azután is foglalkozna velük, hogy a cirkuszokban már nem veszik hasznukat.

Európában nincs olyan hely, ahová visszavonulhatnának az elefántok, ezért örülünk annak, hogy biztonságos menedéket nyújthatunk számukra

– közölte Tony Verhulst, az Elephant Haven társalapítója.

A menedékhelyeken a hírek szerint teraszt is építenek a látogatók és turisták számára, ahonnan biztonságosan megtekinthetik a szabadon kóborló állatokat.

Az elefántmenhely ötlete annak nyomán merült fel, hogy a két csoport sikeresen lobbizott a dán parlamentben, amely a közelmúltban elkötelezte magát arra, hogy betiltsa a vadállatok alkalmazását cirkuszokban. Európa 14 országában léptettek már életbe hasonló tilalmat, többségük idén emelkedett jogerőre.

Hatalmas győzelem számunkra Dánia elköteleződése a cirkuszi elefántok betiltása mellett, része annak az európai láncreakciónak, amelynek célja, hogy véget vessenek ezen méltóságteljes állatok szenvedésének és boldogtalanságának

– mondta Steve McIvors, a WAP vezérigazgatója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top