Szabadidő

Videó: eladó egy vadnyugati szellemváros, egymillióért viheted!

Csend, nyugalom, sőt még némi bányászati jog is jár az elhagyott településhez, ha valaki ki tudja fizetni.

A címben említett egymillió természetesen amerikai dollárban értendő – ennyit kell fizetni az 1867-ben alapított Cerro Gordo településért, tokkal-vonóval, na meg persze jellegzetes vadnyugati csehóval együtt.

A városka új tulajdonosa az ott hagyott bányászati eszközökhöz is hozzájuthat (Fotó: Tumblr)

A kisváros Kalifornia és Nevada határán, a Sequoia és a Death Valley nemzeti parkok között található, lakói alapításakor ezüstbányászattal foglalkoztak, sőt Los Angeles gazdasági fejlődésének valóságos ütőere volt a Cerro Gordó-i ezüst. Ez volt az első bányászváros a Sierra Nevadától délre. Egy ideje már egy család birtokában állt, akik most úgy határoztak, túladnak rajta.

A városkában 22 épület áll, található köztük szálloda, kocsma (vagyis saloon), kápolna, rönkház és egy múzeum is, természetesen kiállítási tárgyakkal együtt.

A szellemvárost most 925.000 dollárért (vagyis alig több mint 250 millió forintért) hirdették meg, ehhez jár egy bányászati jogosultságot tanúsító dokumentum is, amelynek birtokában a környéken további ezüstlelőhelyek után lehet kutakodni. 

„A terület nagyon jó állapotban van, az időjárás és a fosztogatók is megkímélték – olvasható a ghosttownforsale.com weboldalon. – A legtöbb épületen elkezdődött a restauráció, a többinél állagmegóvási lépések történtek.”

Ha valaki kedvet kapott hozzá – na meg van rá bő negyedmilliárd forintja – az alábbi drónos videón alaposabban megtekintheti a városkát, mielőtt aláírná az adásvételi papírokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top