Szabadidő

Éjszakai túrát szervez a Kerékpárosklub

Éjszakai kerékpáros túrát szervez a hétvégére a Magyar Kerékpárosklub kecskeméti szervezete. A felhívás szerint a biciklisták Szolnokra tekernek majd át, a Tiszavirág Fesztiválra, majd a koncertek végeztével, éjjel érkeznek vissza a hírös városba.

„A hagyományos kerékpártúráktól eltérően ezúttal csak délután pattanunk nyeregbe, hiszen igazi célunk az este, illetve maga az éjszaka lesz. Régi tervünk megvalósításához, egy valóban éjszakába nyúló tekeréshez apropót a szolnoki Tiszavirág Fesztivál bőséges zenei programja, pezsgő forgataga szolgáltat” – mondta el Barna Imre, a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezetének elnöke a Baonnak.

Az éjszakai kerékpáros túra útvonala:

Kecskemét – Nagykőrös – Kocsér – Tiszakécske – Tiszabög (komppal át a Tiszán) – Nagyrév – Cibakháza – Tiszaföldvár – Martfű – Rákóczifalva – Szolnok, majd visszafelé: Szolnok –Kőröstetétlen – Nagykőrös – Kecskemét.

Éjszaka tekernek vissza Szolnokról a túrázók – Fénykép: pixabay

A Kerékpárosklub tervei szerint a biciklitúra résztvevői június 23-án, szombaton délután 2 órakor indulnak a kecskeméti főtérről, és valamikor az éjszaka közepén érkeznek majd vissza a városba.

A szervezők közlése szerint a túra nyílt, ingyenes. Felszerelés nyári kerékpáros ruházat, de éjszakára érdemes meleg öltözékről, esőkabátról is gondoskodni. Első-hátsó lámpa, láthatósági mellény és tartalék belső kötelező, fejvédő ajánlott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top