Szabadidő

Bébibumm volt a hazai állatkertekben – cuki fotók

Sörényes hangyász, huszármajom és három színes dámborjú született Budapesten, Miskolcon és Budakeszin.

Az elmúlt napok-hetek során több állatkölyök is világra jött a magyarországi állatkertekben. Nem könnyű eldönteni, melyikük a legcukibb.

Sörényes hangyászkölyök Budapesten

Sörényes hangyász született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kölyök még szombaton, június 16-án látta meg a napvilágot, és mostanra egy kis szerencsével már a látogatók is megfigyelhetik.

Erre a legjobb esély délelőtt 10 óra körül kínálkozik, ugyanis a hangyászok akkor kapnak enni. Ha azonban az anyaállat éppen alszik, rendszerint betakargatja magát bozontos farkával, és ilyenkor a kölyök is takarásban van.

Huszármajom a Miskolci Állatkertben

A Miskolci Állatkertben mintegy 25 éve találkozhatnak a látogatók huszármajmokkal, és bár sokáig rendszeres volt a szaporulat, az elmúlt tíz évben nem született kölyök. Az elmúlt években kicserélődött az állomány, az áprilisban született kicsivel pedig négyfősre bővült a csapat.

A kölyök az első hetekben szorosan kapaszkodott anyja hasoldalán, így a gondozók is csak távolról pillanthatták meg. A kis majom most már egyre önállóbb, és ugyan még sok időt tölt anyja közelében, de már a saját lábain. Nagyobb távolságra azonban még nem merészkedik, hiszen amint valamitől megijed, azonnal visszakapaszkodik anyjára.

Színes dámborjak a Budakeszi Vadasparkban

A június elejét is bébibummal köszöntötte a Budakeszi Vadaspark: először egy kuriózumnak számító, éjfekete dámborjú látta meg a napvilágot, pár nappal később pedig két terrakotta színű csöppséggel bővült a vadaspark dámállománya. A gondoskodó tehenek ugyan még féltő gonddal takargatják a kíváncsi szemek elől a kicsiket, de a kitartó és figyelmes várakozók már megleshetik a sokszínű csapatot.

A Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatfajokat bemutató Budakeszi Vadasparkban a szénszínű kisborjú érkezésével lett teljes a színpaletta, ugyanis így a dámszarvasoknál jellemző mindhárom színváltozattal megismerkedhetnek a látogatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top