Szabadidő

Magyarország és Szlovákia rendezheti a férfi kézilabda Eb-t 2022-ben

A 24 csapatos Eb-t a tervek szerint hat városban rendezik meg, ebből négy magyarországi lesz. A döntőt is Budapesten játsszák.

Magyarország és Szlovákia rendezheti 2022-ben a férfi kézilabda Európa-bajnokságot – erről a kontinentális szövetség (EHF) glasgow-i kongresszusán született döntés szerdán.

Az eseményre még a belga, a francia és a spanyol szövetség jelezte szintén közös rendezési szándékát, míg a dán és a svájci szövetség a szavazás előtt visszalépett az ugyancsak együttes pályázatukkal.

A női szakágban már rendeztek Eb-t Magyarországon 2004-ben és 2014-ben is – utóbbit Horvátországgal közösen –, a férfiaknál azonban először kerül majd sor erre.

A férfiak 15. kontinensbajnokságán – a sportág történetében második alkalommal – már 24 csapat vesz részt. Az Eb-t 2022 januárjában, a tervek szerint hat városban rendezik meg, Magyarországon Budapest, Debrecen, Szeged és Veszprém, míg Szlovákiában Kassa és Pozsony lesz házigazda, a döntőnek a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top