Szabadidő

„Csak nyomd a gázt, és elnyered a fiúk tiszteletét!” – Steffi Halm kamionversenyző körbevitt minket a Hungaroringen

Steffi Halm nevét kevesen ismerik Magyarországon, pedig a német nő most hétvégén is nálunk járt. A Hungaroringen rótta a köröket egy 1200 lóerős versenykamion volánja mögött. A több kategóriában is versenyző pilótával a múlt pénteki szabadedzés során beszélgettünk.

Steffi Halm már hároméves korában beleszeretett a száguldásba, amikor életében először gokartba ült. A szerelem a mai napig tart, a most 34 éves német nő ugyanis azóta belekóstolt az autóversenyzésbe: 2004-ben az Alfa 147-kupában indult, ahol év végén az összetett negyedik helyet sikerült megszereznie. Ezután Minire váltott, 2012-ig (2007 és 2010 kivételével) a Mini Challenge sorozatban autózott, ahol több versenyen is aranyérmet szerzett. A legjobb éve a 2012-es volt, amikor összetettben a harmadik helyet sikerült megszereznie. 

Emellett kipróbálta magát a német Porsche Carrera Kupában, de a hosszú távú versenyzésbe is belekóstolt. Több 24 órás versenyen is indult, például a legendás német pályán, a Nürburgringen, Barcelonában és Dubajban is. 2011-ben azonban azzal keresték meg, hogy volna-e kedve a FIA Kamion Európa-bajnokságban versenyezni, a fentiekből pedig talán lehet sejteni, hogy Steffi Halm egy percig sem habozott, és igent mondott. Azóta is ebben a sorozatban versenyez, de néha indul más kategóriákban is. 

A német versenyzővel a június 17-i magyar futam előtt volt lehetőségünk találkozni a Hungaroringen, a szabadedzés során. Steffi Halm ráadásul még arra is vállalkozott, hogy operatőrünket körbevigye a pályán, egy felvezető, egy tempós, illetve egy levezető kör erejéig. Hogy milyen élmény egy 1200 lóerős szörnyeteg belsejében megtapasztalni az akár több mint 180 kilométeres óránkénti sebességet, na meg a kanyarok előtti kegyetlen fékezéseket? Kattints az alábbi videóra, és minden kiderül!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top