Szabadidő

Lemész hídba, ha megnézed, milyen buborékokat fúj Melody Yang

A buborékok mindenkiből kihozzák a benne élő gyereket, és igazi meditatív hangulatot tudnak előidézni. Persze van, aki nem hétköznapi módon dolgozik a vékony szappanhártyákkal, különleges elegyekből fújva óriási buborékokat. Meg persze ott van Melody Yang is, aki egészen új magasságokba emelte a műfajt.

Melody Yangról valószínűleg kevesen gondolnák, hogy a Vajdaságban született 1991-ben. Szülei Ana és Fan Yang utcai előadóművészként utaztak szerte Európában a nyolcvanas évektől kezdve, és zsonglőrködéssel, bűvészmutatványokkal, harcművészeti bemutatókkal és természetesen buborékfújással szórakoztatva a járókelőket. Végül 1994-ben az egész család fogta magát, és a kanadai Torontóba költözött.

Az édesapa, Fan Yang tökéletesítette a buborékos mutatványokat, Melody és testvére, Deni vele együtt lépett színpadra már gyerekkorukban. A világ akkor figyelt fel a tehetséges kislányra, amikor 1997-ben a monte-carlói nemzetközi cirkuszfesztivál fellépőiként nyűgözték le az zsűrit.

A középiskola elvégzését követően Melody a nívós New York-i Lee Strasberg Theater & Institute hallgatójaként diplomázott, mielőtt különféle show-műsorokban kezdett volna fellépni. Tehetségére hamar felfigyeltek, így 2004-ben, mindössze 13 évesen már a Cirque du Soleil cirkusztársulat művészeivel együtt szerepelt a Solstrom című 13 részes dokumentumfilm-sorozatban, de feltűnt Queen Latifah beszélgetős műsorában is.

Egy ideje már szólókarrierbe kezdett – amelynek édesapja a producere –, és elképesztően látványos mutatványokkal kápráztatja el a közönségét. A döbbenetes buborékokhoz Melody szerint elsősorban sok gyakorlásra és nyugalomra van szükség – ha idegeskedik, maga sem tudja megcsinálni a mutatványokat. Természetesen ezenfelül kell még a speciális alapanyag is, amelynek receptje akkora családi titok, hogy még maga Melody sem ismeri a pontos összetételét, azt ugyanis mindig édesapja szokta kikeverni.

Mint a videókon látható, ezzel a keverékkel tényleg elképesztő trükköket lehet előadni az óriási, karikával kihúzott buborékalagutaktól kezdve a kocka alakú buborékon át az úgynevezett „bolygóbuborékokig”, amikor egy hatalmas buborékban több kisebb, füsttel töltött szappangömb kering egymás körül. Egészen lenyűgöző.

Aki szeretné látni Melodyt, jól teszi, ha vásárol egy New York-i repülőjegyet, a Gazillion Bubble Show című előadást ugyanis a Central Parktól pár háztömbnyire lévő New World Stages színpadán lehet megtekinteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top