Szabadidő

Agárstadion épülhet Budapesten

Több milliárd forintos fejlesztés indulhat hamarosan a Kincsem Parkban, ahol nemcsak agárstadion épülhet majd, hanem nemzeti öttusaközpont is.

Nagyra törő tervei vannak a Kincsem Parkot üzemeltető vállalkozásnak, a Kerepesi úton lévő, 85 hektáros terület hamarosan nagy építkezések színhelye lehet. Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. és a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. ügyvezetője a Világgazdaságnak arról beszélt, hogy egy többfunkciós agárstadion és nemzeti öttusaközpont is épülhet a területen. Ez utóbbi uszodát, fedeles lovardát és vívóteremet is magában foglal majd.

Látogatók érkeznek a budapesti Kincsem Parkban megrendezett hagyományos óévbúcsúztató Ügetőszilveszterre 2017. december 31-én – MTI Fotó: Mónus Márton

Az ügyvezető megemlítette, hogy a Kincsem Park öt év alatt megháromszorozta bevételét, miközben megduplázta látogatószámát, ami példátlan a lósport, illetve a nemzetközi lóversenyfogadás történetében. Szerinte ez a gasztronómiai elemekkel és derbivel kombinált fesztiválrendszernek és a megújított Ügetőszilveszternek köszönhető.

Céljuk az, hogy négy-öt éven belül önfinanszírozóvá tegyék az ágazatot. Ehhez újra divatba kell hozni a lóversenyeket, azaz növelni kell a látogatószámokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top