Szabadidő

Elszegényedtek a jakuzák, már dinnyét is lopnak

Egyre kevesebb van a hírhedt japán gengszterekből, már a kishalnak számító bűnözőkkel is összeállnak. Vagy más módon próbálnak pénzhez jutni.

Egyre szigorúbban betartják a szervezett bűnözés elleni törvényeket Japánban, így egyre kevesebb van a hírhedt gengszterekből, a jakuzákból. Most először 20 ezer alá süllyedt a számuk – írja a Hvg.hu.

A tévében Elszegényedett bandák címmel vetítenek filmet róluk, egy visszavonult jakuza pedig arról beszélt, hogy Tokióban vagy Oszakában a kishalaknak számító bűnözőkkel kényszerülnek összeállni, hogy ellensúlyozzák megcsappant bevételeiket.

Vidéken viszont ez nem működik. Volt olyan eset, hogy egy jakuza úgy lecsúszott, hogy tinédzserekkel kezdett görögdinnyét lopni. Három évig ment a biznisz, amikor a helyi gazdák lefülelték őket.

Megdöbbenve látták a jakuzatetoválásokat a férfin, aki nem árulta el, melyik bandához tartozik. Végül megígérte, többet nem lop tőlük, és két dinnyével útjára engedték.

A megélhetésük biztosítására a jakuzák egy része a régi ereklyéit is eladja. Egy vezér aláírt névjegykártyája, egy jakuzás fotóalbum komoly összeget érhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top