Szabadidő

Foci-vb 2018: Óriási meglepetés, kiesett a címvédő Németország

Négy évvel ezelőtt ők voltak a világbajnokok, korábban pedig sosem estek ki a csoportszakaszban. Erre senki sem számított.

Nem jutott be a nyolcaddöntőbe, vagyis kiesett Németország válogatottja az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, mivel 2-0-ra kikapott Dél-Koreától

A németek korábban még soha nem estek ki a csoportmeccsek szakaszában, ráadásul négy évvel ezelőtt ők voltak a világbajnokok.

A meccs túlnyomó részében a németek birtokolták a labdát, de rengeteg helyzetet kihagytak, a befejezésekből hiányozott a határozottság. A továbbjutáshoz egyetlen győzelmet érő gól kellett volna, mivel a csoport másik mérkőzésén a svédek simán, 3-0-ra verték a mexikóiakat. De ahogy sorra maradtak ki a német helyzetek, egyre görcsösebben játszottak. 

Végül a hosszabbításban, a 91. percben vezetést szereztek a dél-koreaiak. Végső kétségbeesésükben még Neuer, a németek kapusa is megpróbált segíteni az elöl lévőknek az utolsó percekben, de ebből még egy gólt kaptak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top