Szabadidő

Most Csongrád megyében bukkant fel a medve

Nehéz már követni, hogy éppen hol bukkan fel Magyarországon egy medve. Legutóbb arról számolhattunk be, hogy a szolnoki Holt-Tiszában láttak úszni egy medvét, most viszont Csongrád megyéből érkezett hír medveészlelésről.

Nem szűnik a medvehisztéria az országban, amióta a Somoskőújfalun először észlelt medve országjárásba kezdett. Azóta már alig akadt olyan megyéje az országnak, ahol ne bukkant volna fel egy medve, boccsal vagy anélkül.

A szolnokiak sem emlékeznek arra, hogy valaha is láttak volna medvét úszni a Holt-Tiszában, pedig a múlt héten erről videó és fénykép is készült. Ezen a héten pedig a Csongrád megyei Kövegyen bukkant fel egy mackó. Kövegyről épp tegnap írtuk meg, hogy már két éve nincs kocsma a faluban, viszont medve már van.

A Délmagyar beszámolója szerint a Kövegy és Apátfalva között fekvő Langó-kápolnánál bukkant fel a medve, amit tegnap még Orosházánál és Tótkomlósnál is látni véltek.

A rendőrség, a nemzeti park munkatársai és a vadászok drónnal is kutatnak utána.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top