Szabadidő

Holnapra felhőszakadást, hétvégére lehűlést ígérnek

Folytatódik a változékony idő. Vasárnap néhol a 20 fokot sem éri majd el a hőmérséklet.

A hétvégén is nagyon változékony idő lesz: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint esőre, napsütésre, hidegre és melegre is készülni kell. Ezzel együtt június utolsó napjaiban sem várható kánikula, július elsején pedig néhol 20 fokig sem melegszik a hőmérséklet.

Pénteken néhány órás napsütésre főként a délelőtti órákban lehet számítani. Sokfelé várható zápor, zivatar, illetve tartósabb eső. Felhőszakadás veszélye miatt péntekre Budapestre, Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak felhőszakadás veszélye miatt. Emellett a szél élénk, a Nyugat-Dunántúlon és a Zempléni-hegység tágabb környezetében erős lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb hőmérséklet 23-29 fok között valószínű.

Fotó: Met.hu

Szombaton napos idő várható, de a Duna–Tisza-közén előfordulhat helyenként záporeső. Nagy területen erős, helyenként viharos lesz a szél. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. Napközben 21-27 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap, július elsején is napsütéses lesz az idő, északkeleten lehet néhol zápor, és helyenként megerősödik a szél is. A minimum-hőmérséklet általában 9-15 fok között valószínű, a nappali maximumok 19-24 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top