Szabadidő

Hajtóvadászatot indítottak a helikopterrel megszöktetett francia rab után

Háromezer rendőrt mozgósítottak Franciaországban azután, hogy helikopterrel megszökött egy rab az egyik francia börtönből.

A francia főváros minden rendőrét és csendőrét riasztották, illetve ellenőrző pontokat is felállítottak országszerte, hogy kézre kerítsék a hírhedt francia gengsztert, aki helikopterrel szökött meg egy francia fegyintézetből. A BBC beszámolója szerint mintegy 3000 rendőrt mozgósítottak.

Mint ahogy arról tegnap beszámoltunk, Redoine Faid a Párizshoz közeli Réau község fegyintézetében raboskodott, ahonnan egy helikopter és három fegyveres segítségével szökött meg. A helikopter a börtönudvar azon részén szállt le, amely felett nem volt védőháló, majd a fegyveresek 10 perc leforgása alatt kiszabadították a gengsztert, akinél éppen testvére volt látogatóban.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Redoine Faid filmekbe illő akcióval megszökött: 2013-ban a francia–belga határtól nem messze, egy Lille melletti börtönben öt ajtót berobbantva eljutott a kijáratig, ahol túszul ejtett négy börtönőrt, mielőtt kijutott a szabadba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top