Szabadidő

Misztikus képekkel kelti életre az erdő titokzatos oldalát kollégánk, Révai Sára fotókiállítása

Milyennek látja az erdőt a városi ember? Otthonos érzés-e a csend és a természet közelsége, vagy félelemmel tölt el minket? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Révai Sára „Törzshelyem az erdő" című kiállítása.

Furcsa érzések kerítik hatalmukba az embert egy árnyas rengeteg közepén: van, akit elfog a rettegés, a bizonytalanság, és van, aki átadja magát a csendnek, és élvezi a magányt. A sötét erdő mélyén természetes, ha elfog a félelem. Evolúciós oka van, hogy tartunk az ismeretlentől, a sötétben leselkedő veszélytől. Az NLCafé munkatársaként is dolgozó Révai Sára fotói azonban fontos dologra világítanak rá: arra, hogy mennyire eltávolodtunk a természettől.

Fotó: Révai Sára – „Törzshelyem az erdő”

„Pár éve költöztem ki a városból az erdőbe, egy tanyára. Eleinte tartottam az erdőtől, a sűrű fák között mindig az volt az érzésem, hogy menekülnöm kell valami elől. Valamitől, ami már lesben áll a vastag törzsek mögött. Aztán egyre otthonosabb lett az erdő, és lassan rájöttem, hogy nincsen más a vastag törzsek mögött, mint csend és béke” – idézi fel Sára.

Fotó: Révai Sára – „Törzshelyem az erdő”

A kiállításmegnyitó július 5-én 17.30-kor lesz az budapesti Székely Lakásgalériában (XIII. Hollán Ernő utca 46. II.em.1.).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.