Szabadidő

Ismét Magyarországon koncertezik Ennio Morricone

Hiába jelentette be tavaly a visszavonulását.

Jövőre ismét Magyarországra látogat Ennio Morricone, minden idők talán legnépszerűbb (film)zeneszerzője. Az olasz legenda 2019. január 23-án, este 8 órakor fog fellépni a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar kíséretében a Papp László Sportarénában Budapesten – írja a 24.hu.

Morricone tavaly ősszel a 60 Years of Music World Tour keretében jött Budapestre. A turné előtt a 89 éves zeneszerző bejelentette, hogy visszavonul a koncertezéstől, így a magyar közönség abban a tudatban ülte végig a előadást, hogy ez az utolsó alkalom, amikor élőben láthatjuk őt. Szerencsére Morricone meggondolta magát, és a 90. születésnapja alkalmából újabb turnéra megy, így most azok is láthatják majd őt, akik az előző koncertről lemaradtak.

Tavalyi budapesti fellépése előtt egyébként Morricone megkapta a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést, amiért kiemelkedően sokat tett a magyar zeneművészet népszerűsítéséért.

Fotó: Mohai Balázs, MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top