Szabadidő

A nézők közé esett egy cirkuszi elefánt előadás közben

Az egyik állat meglökte a másikat az előadás során, ezért az a közönség közé esett. A balesetben egy néző is megsérült.

Állatvédők a vadállatok cirkuszi szereplésének betiltását követelték csütörtökön Németországban az után, hogy egy cirkuszi elefánt előadás közben meglökte társát, amely a megrémült nézők között landolt.

Az eset szerdán történt a nyugat-németországi Osnabrück városában, ahol a Krone cirkusz porondján három ázsiai elefánttal mutatták be számukat az artisták, amikor az egyik állat véletlenül ellenkező irányba fordult, nagyot taszítva társán.

A közönség soraiban egy néző a lábán kisebb sérülést szenvedett, őt a helyszínen elsősegélyben részesítették, és a műsor rövid szünet után folytatódott – mondta Frank Keller, az állatok jólétéért felelős cirkuszi illetékes.

A Peta állatvédő szervezet szóvivője a vadállatok cirkuszi szereplésének betiltására szólított fel. „A vadállatokat nem lehet cirkuszi körülmények között rendesen gondozni és ellátni, ezért be kell tiltani alkalmazásukat cirkuszban” – hangoztatta Yvonne Würz.

Frank Keller elutasította a követelést, mondván „csupán baleset történt, ami sajnos cirkuszokban is előfordul”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top