Szabadidő

Időjárás: nem ez lesz a kedvenc nyári hetünk

Folytatódik a változékony, fülledt idő. A jó hír, hogy már látszik, mikorra vonulnak el a felhők.

Hétfő éjszakára a záporok, zivatarok fokozatosan lecsengenek, de a reggeli órákban délkeleten, keleten néhol gyenge eső, zápor továbbra is lehet. Ezzel együtt a délkeleti tájakat kivéve a felhőzet is csökken – írja az MTI.

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, de a Tiszántúlon felhősebb égkép valószínű kevesebb napsütéssel. Szórványosan – a Duna mentén nagyobb számban, Borsodban, Szabolcsban kisebb eséllyel – kell záporra, zivatarra számítani a déli óráktól kezdve. Az északi, északkeleti szél hétfőn még megélénkülhet, kedden már gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környékén átmenetileg megerősödhet a szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 25 és 30 fok között alakul.

A Kiderül.hu előrejelzése szerint szerdán nyugat, északnyugat felől átmenetileg mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet. Hajnaltól kora délutánig a Nyugat- és Észak-Dunántúlon többfelé várható eső, helyenként zivatar, másutt záporok, zivatarok alakulnak ki. A szél északnyugatira fordul, és többfelé megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 27 fok között alakul, de az Alföldön 28, 30 fok is előfordul.

Csütörtök reggelre jórészt megszűnik a csapadék, és napközben már gomolyfelhős, napos időjárás várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top