Szabadidő

Foci-vb: 10 ezer angol drukker indulhat útnak, mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk

Az eddig látottaknál sokkal több drukker buzdíthatja a labdarúgó-világbajnokság végső szakaszában a csapatot, 10 ezer szurkoló kelhet útra.

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak az angol szurkolóknak, akik a válogatott utolsó két meccsén a helyszínen szeretnének szurkolni az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, ahol az angol nemzeti tizenegy rég nem látott sikert ért el: elődöntőt játszhat Horvátországgal, amit vagy egy bronzmeccs, vagy pedig a döntő követhet.

Azoknak az angol szurkolóknak, akik most vágnak neki az útnak, hatalmas összegeket kell kifizetniük. A repülőjáratokra a jegyek 775–1200 angol font (283 000–439 000 forint) között vannak, ehhez jön még a meccsjegy és a szállás. Az Anglia–Horvátország elődöntőre korlátozott számban 350–1550 font (128 000–567 000 forint) között elérhetők még belépők, nem számítva a 11 000 fontos (4 millió forint) VIP-csomagokat – írja a Daily Mail.

Angol szurkolók az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének Kolumbia–Anglia-mérkőzése előtt Moszkvában. MTI/EPA/Peter Powell

Sokan nem terveznek oroszországi szállással, a mérkőzésre berepülnek az országba, majd egy reggeli géppel haza is utaznak, így a szálláson spórolni tudnak. A FIFA úgynevezett Fan ID-ja szolgál vízumként a drukkereknek, de a Fan ID kiváltásához már meccsjeggyel kell rendelkeznie a szurkolónak. Ha nincs jegy, akkor a beutazáshoz vízum kell – ha ezt nem váltotta ki előre a futballrajongó, akkor az átfutási idő miatt bajban van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top