nlc.hu
Szabadidő
Ő úszta át leggyorsabban a Balatont

Ő úszta át leggyorsabban a Balatont

Az úszóknak 5,2 kilométeres távot kellett teljesíteniük Révfülöp és Balatonboglár között. 82 éves bácsi is átúszta a Balatont, sőt akadt olyan sportember, aki eddig mind a 36 átúszáson részt vett.

Több mint 7300-an, a hivatalos adat szerint 7309-en szálltak vízbe szombaton a 36. Lidl Balaton-átúszáson.

A leggyorsabban a csúcstartó Papp Márk szelte át a tavat 1:00:26 órás idővel. A hosszútávúszó rekorddöntésre készült, de 2016-os 58:33-as eredményét nem tudta megjavítani, többek között azért, mert ezúttal válogatottbeli társak nélkül tempózott.

A 36. Balaton-átúszás férfi győztese, Papp Márk nyíltvízi úszó – MTI Fotó: Varga György

A nők közül a mexikói Armenta Fernanda teljesítette a távot leghamarabb, 1 óra 17 percen belül.

A legidősebb úszó a 82 éves Bucsányi Elemér, illetve a nőknél a 80 éves Kertész Zsuzsanna volt. Előbbi 13., utóbbi 11. alkalommal úszta át a tavat.

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

Nekivágott a távnak több volt vízilabdázó is, köztük Biros Péter, Székely Bulcsú, Gergely István és Drávucz Rita.

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

Gurbán Béla veterán úszó eddig mind a 36 Balaton-átúszáson részt vett. A célba érkezés után elmondta, jó időben az átlagosnál kicsivel hidegebb és hullámosabb vízben teljesítette a távot. A sportember örömét fejezte ki, hogy idén is sok fiatal vágott neki a Balaton átúszásának.

Az idei erőpróbát kétszeri halasztás után rendezték meg most szombaton. Az úszóknak 5,2 kilométeres távot kellett teljesíteniük Révfülöp és Balatonboglár között. A résztvevők 80 magyarországi településről, illetve csaknem 40 országból érkeztek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top