Szabadidő

Elfogyasztották a védett állatot a valóságshow szereplői

Az éhség nagy úr, de azért a reality producerei egy picikét gondolkodhattak volna, mielőtt ráeresztik a játékosokat szegény gyanútlan jószágra.

Bear Grylls neve egyet jelent a túléléssel, az egykori kommandós ugyanis a kétezres évek elején világszerte rendkívül ismert lett a Discovery Channelen futó műsorainak köszönhetően. Grylls a világ különböző tájain mutatta be, hogyan lehet túlélni a sivatagot, esőerdőt, fagyos hegycsúcsokat, miközben mindenféle „finomságot” elfogyasztott a gigantikus hernyóktól kezdve a szarvasszemen át egészen a különféle ízeltlábúakig vagy kígyókig bezárólag. 

A túlélőguru idővel azonban szögre akasztotta a túrabakancsot és a vizelettel átitatott pólót (amellyel a sivatagban védte magát a rekkenő hőségtől), napjainkban pedig már inkább csak afféle házigazdaként szerepel a The Island című realityben, amelynek lényege, hogy egy lakatlan szigetre kidobják az önkéntes résztvevőket, majd sorsukra hagyják őket, hogy boldoguljanak, ahogy tudnak.

Most sem történt másképp, a Channel 4 által forgatott valóságshow szereplőinek ezúttal egy csendes-óceáni szigeten kellett helytállniuk. Igen ám, de amikor kiderült, hogy vacsorára egy ritka amerikai krokodilt ejtettek, majd fogyasztottak el, sokan felháborodtak. A nagyméretű hüllő ugyanis szigorúan védett állatnak számít, és mint ilyet, tilos levadászni vagy bármilyen módon megzavarni a nyugalmát. 

Képünk illusztráció, ez az amerikai krokodil megúszta (Fotó: Cincinnati Zoo)

„Sajnálatos hibát követtünk el” – magyarázkodott a szigorúan védett vacsora után a Channel 4 szóvivője. „A forgatás előtt több szakértővel egyeztettünk, hogy felmérjük, milyen állatfajok élnek a szigeten, az amerikai krokodilról pedig egyszerűen nem tudtuk, hogy megtalálható a térségben. A csatornától kiszivárgó hírek szerint az éhségtől keresztbe álló szemű versenyzők közönséges kajmánnak nézhették a szerencsétlenül járt jószágot.” 

Nem ez az első alkalom, amikor a The Island komoly kritikákat kap a nézőktől: az elvileg valóságshow-nak nevezett műsorról ugyanis korábban kiderült, hogy több olyan résztvevője is volt, akik nem hétköznapi emberek, hanem túlélésre alaposan kiképzett profik. Igaz, ők nem is fogyasztottak el semmilyen védett állatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top