Szabadidő

Bezáratták az Aurórát és a Corvin Clubot is – frissítve

Az Auróra ügye hosszú ideje húzódik, a Corvin Club egy közelmúltbeli razzia miatt nem nyithat ki.

A mai napon a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club üzlet bezárását is – írja a jozsefvaros.hu

Az Auróra Kioszk és az Auróra Kert ügye nem új keletű: a két hely bezáratását először 2017. június 28-án rendelte el a VIII. kerületi Polgármesteri Hivatal jegyzője lakói panaszokra hivatkozva. Az üzemeltető fellebbezett, ezt azonban a közlemény szerint a Marom Klub Kft. rosszhiszemű és jogsértő eljárása miatt a bíróság és a kormányhivatal visszautasította. A bírósági végzés nyomán a jegyző utasítására a hatóság most egészen addig újra bezáratta a szórakozóhelyeket, amíg a kft. a használat jogcímét érvényes szerződéssel nem igazolja. Ha ez nem történik meg, a helyeknek végleg be kell zárniuk, ha pedig új szerződést mutat be az üzemeltető, az egyben új kereskedelmi bejelentést is szükségessé tesz, így a jövőben kizárólag 6 és 22 óra között tarthat nyitva az Auróra Kioszk és az Auróra Kert.

Új fejlemény ezzel szemben a Corvin Club bezárása, amit azzal indokolnak, hogy a klubban 2018. június 21-én tartott drograzzia során több személyt is előállítottak kábítószer-birtoklás, illetve kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt. A döntés értelmében a hely az eljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évig nem nyithat ki újra.

AZ AURÓRA KÖZÖSSÉGÉNEK KÖZLEMÉNYE:

Bár továbbra sem kaptunk hivatalos tájékoztatást az Auróra állítólagos bezáratásáról, ezúton szeretnénk reagálni a a 2018. július 16-án a jozsefvaros.hu-n megjelent bejegyzésre.

A posztban több valótlan állítás is szerepel. Ezekkel ellentétben:

1. Az Aurórát nem zárták be, és nem tájékoztatták.

A bejegyzés azt állítja, hogy az Aurórát üzemeltető Marom Klub Kft.-t a hatóság július 16-án felszólította, hogy igazolja “az általa birtokolt ingatlanok használatának jogcímét érvényes szerződéssel”. Az igazolásig a poszt szerint a hatóságok elrendelték az Auróra bezáratását.

Ez nem igaz, a Marom Klub Kft. nem kapott ilyen felszólítást sem július 16-án, sem azóta. Ennek fényében az Auróra továbbra is rend szerint üzemel. Mi is értetlenül állunk előtte, hogy több mint 24 órával a bejegyzés megjelenése után sem tudtuk elérni az Önkormányzatot, hivatalos értesítőt, határozatot pedig nem kézbesítettek. Ezért a bezáratás további részleteit nem tudjuk kommentálni.

2. A tavalyi bezáratással szemben sikerrel fellebbeztünk.

A jozsefvaros.hu valótlanul állítja, hogy “a kormányhivatal – a Marom Klub Kft. rosszhiszemű és jogsértő eljárása miatt – végül elutasította” a fellebbezésünket a bezáratással kapcsolatban.

Valójában ez épp fordítva történt: a kormányhivatal pont a bezáratást találta jogszerűtlennek. Az Auróra Kioszk ősz óta zavartalanul nyitva tart.

Az Auróra Kertben lévő építmények mérete miatt a Kertet valóban bezáratták építésügyi okokból, tavaly óta ott nem üzemel vendéglátó egység. A bíróság még nem kötelezett minket a bontásra, a tárgyalást az építmények ügyében októberre halasztották. Ezek ismeretében a közbiztonsági érdekre való hivatkozás nem értelmezhető.

3. A Marom nem vezette meg a hatóságokat, és nem tettek ellenünk feljelentést.

A legdurvább állítás a bejegyzésben az, hogy “a Marom Klub Kft. korábban büntetőjogi felelősségének tudatában az önkormányzat hatóságát félrevezette és megtévesztette”.

Határozottan kijelentjük, hogy a Marom Klub Kft. a jozsefvaros.hu bejegyzésével ellentétben senkit nem tévesztett meg. A jozsefvaros.hu-n írottakkal ellentétben a Marom Klub Kft.-vel szemben feljelentés eddig nem történt.

Felháborítónak tartjuk a valótlan állításokkal teletűzdelt közleményt. Ezúton felszólítjuk a jozsefvaros.hu szerkesztőit, hogy a posztot töröljék, és közöljenek helyreigazítást.

A Corvin klub tudomásunk szerint szintén nem kapott értesítést a bezáratásukról, az Auróra szolidaritását küldi!

– az Auróra közössége

Budapest, 2018. 07. 17.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top