Szabadidő

Együtt szurkoltunk a horvátokkal: őrület, ami Pulában zajlott a vb-döntőn

Az Isztriai-félsziget legdélebbi városában, Pulában ért utol minket a vb-láz, és bár a horvátok végül csak ezüstérmesek lettek, így is felejthetetlen élmény volt együtt drukkolni a több ezer szurkolóval.

A város már reggel óta készült a délutáni döntőre. Alig volt olyan jármű, amin ne lobogott volna a horvát zászló, még a rendőrautók is a nemzeti színekben díszelegtek. A kocsikból menet közben lógtak ki a szurkolók, az utcákon tömegek ünnepeltek és vonultak az amfiteátrumba, ahol egy óriási kivetítőn követhették a mérkőzést. Néhány dohánybolton és kocsmán kívül minden zárva volt, ez a nap igazi futballünnep volt Pulában.

A rövid múltú horvát válogatott az 1998-as vb-döntőn jutott be a legjobb 4 közé, de akkor csak a bronzéremig jutottak. Érdekesség, hogy ’98-ban is a franciák ejtették ki őket, akik aztán Brazíliát 3-0-ra megverve világbajnokok lettek.

A szurkolók a meccs végén nem csak saját csapatukat ünnepelték, a francia válogatott is nagy tapsot kapott. A város megtelt ünneplő emberekkel, újra elfoglalták a tereket és persze a kocsmákat is, többen az autókon ugrálva éltették a válogatottat.

Fotók: Kováts Dániel

Fotók: Kováts Dániel

 

Fotók: Kováts Dániel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.