Szabadidő

A 4 éves háború: madár és ember harca még sosem volt ennyire vicces – fotók

Ha egyszer egy madár megtalálja a tökéletes helyet a fészekrakáshoz, arról nem mond le egykönnyen. Ezt saját bőrén tapasztalta meg egy férfi, aki épphogy csak beköltözött kandallóval felszerelt új házába, máris meggyűlt a baja a tollas lakásfoglalókkal.

A kandalló szellőzőjét szemelték ki családi fészeknek, ami ideálisnak tűnt a félreeső hely és a meleg levegő kiáramlása miatt. Így indult a 4 éves háború…

„Vásároltunk egy új házat, amihez tartozik egy szuper kandalló is. A probléma csak az, hogy a szellőzőt pont úgy helyezték el a hátsó bejárat melletti sarokban, hogy a madarak kiszemelték maguknak családalapításhoz” – írja atomicrabbit2 egy Imgur-bejegyzésben.

„2014. augusztus: amikor először vettem észre a kis barátainkat. Bár meglepődtem, hogy a szellőzőben bujkálnak, gondoltam csak megmelegszenek. Aztán jártamban-keltemben figyeltem őket, és rá kellett döbbennem, ezek a szerencsétlenek fészket építenek a belsejében.”

„Tavasszal elhatároztam, hogy fémhálóval veszem körbe a dobozt. Büszke is voltam rá, nagyon jól sikerült.”

„Persze hogy nem. Úgy találták, a teteje is tökéletes lesz a fészeknek. Rendben, sehol egy tojás, elhagyták a fészket. Úgy tűnt, elég könnyen megúsztam.”

„2016. május”

„Ok, ez kezd idegesíteni. Tüskéket raktam a tetejére, hátha az majd távol tartja őket. Hát nem jött be. Csak még stabilabb lett a madárfészek. Ha letakarítottam, másnap kétszer annyi anyagot hoztak. Egyre színesebb szalagokat.”

„2016. június: ha harc, hát legyen harc!”

„Francba!”

„Oké, körbehálóztam a tetejéig.”

„Nem értem, hogyan, de találtak egy rést a pajzson. Hihetetlen. Most olyan, mint egy védelemmel ellátott katonai objektum.”

„Ismerkedjetek meg Dr. Who-val, aki halálra rémítette ezeket az elvetemült madarakat. Szerencsére nem is tértek vissza a mai napig.”

Forrás: Sad and useless

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top