Szabadidő

Nők a fedélzeten – íme a Balaton egyetlen színtisztán női vitorlázó csapata

Elkísértük Bimbó Beátát és csapatát az idei Fehér Szalagra.

Nyolc aktívan versenyző nő egy majd tízméteres hajón. Nincs még egy ilyen a Balatonon, a vitorlázás ugyanis még mindig a férfiak sportja. Ebbe a mezőnybe küzdötte fel magát szép lassan, de annál nagyobb eltökéltséggel a tó egyetlen, folyamatosan versenyző női csapata. A Bimbó Beáta vezette legénység (vagy inkább leányság) három éve vitorlázik együtt a Szent Ágota nevű hajón. Felelős beosztású, dolgozó nők és anyák ők, akik időt és energiát nem sajnálva edzenek és mérettetik meg magukat hétről hétre a férfiak között. És még az ellenfeleik is elismerik, hogy a Szent Ágota tisztességgel megállja a helyét a mezőnyben.

Stábunk elkísérte a csapatot a Fehér Szalag versenyre, ahol majd 250 hajó állt rajthoz, hogy összemérje tudását. Sajnos ezúttal a vitorlás sport egyik legnagyobb ellensége, a szélcsend csapott le a mezőnyre, ami a Szent Ágotát sem kímélte. Hullámok helyett tükörsima, szinte mozdulatlan víz és elviselhetetlenül tűző napsütés gyötörte meg a versenyzőket. Beáék azonban még egy ilyen kilátástalan helyzetben is pozitívak tudnak maradni: azt mondják, ilyenkor tanulnak meg tökéletesen lelassulni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top