Szabadidő

Teljesen felborul a közlekedés az M0-son felújítás miatt

Három csomópontban is forgalomelterelés és sávlezárás kezdődött vasárnap. Hidakat újítanak fel és kicserélik a burkolatot.

Tegnap óta két héten keresztül csak korlátozottan lehet haladni az M0-s autóúton. Éjszakánként megkezdik az újabb felújításokat, a belső sávot több szakaszon is lezárják.

A forgalomelterelés három csomópontban látható az alábbi grafikán:

  • Vasárnaptól az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 7-es út és a halásztelki csomópont között, illetve a Ráckevei Duna-híd térségében kell útszűkületre és sávelhúzásos terelésre számítani.
  • A forgalomterelések teljes kiépítése után, várhatóan augusztus közepétől nem lehet kihajtani az M1-es felé vezető oldalról az M6-os autópályára és Nagytétény, Budatétény felé. Az erre közlekedők a 6-os számú főúti csomópontban hagyathatják el az autóutat és a 6-os számú főúton keresztül érhetik el úti céljukat.
  • Az M5-ös autópálya felé vezető oldalról nem lehet majd a 6-os főútra balra kanyarodni Érd, Pécs felé. Az erre közlekedőknek az autóútról korábban kell lehajtaniuk, és az M6-os autópályán közlekedhetnek, amelynek az M0 autóúttól Érd észak csomópontig tartó szakasza díjmentesen vehető igénybe.

A felújítás munkaterületei mellett többnyire 60 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben.

A beruházás során az M0-s autóút déli szektorán, az 51-es főút és az M6-os autópálya közötti szakaszán található hidakat felújítják, az M1-es autópálya felé vezető oldalt pedig ezzel egy időben betonburkolatúra építik át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top