Szabadidő

Cipőt kaptak a svájci rendőrkutyák a kánikulai melegben

Hogy ne sérüljön meg a tappancsuk a sok helyen 50 fokosra forrósodott aszfalton.

Cipőt viselnek a rendőrkutyák Zürichben a hőségben felforrósodott utcákon – közölte a rendőrség szóvivője kedden. A hatóságok minden kutyatulajdonosnak azt javasolják, hogy ők is gondoskodjanak a nagyobb négylábúak számára a hővédelemről, a kisebbeket pedig, ha tehetik, vegyék karba.

A hőmérséklet várhatóan tartósan 30 Celsius-fok fölött marad a héten a svájci nagyvárosban, a napsütötte területeken pedig az aszfalt legalább 50 Celsius-fokra melegedhet fel. A szakértők azt javasolják a gazdiknak, tegyék a kezüket öt másodpercig az aszfaltra, ha pedig túl forrónak érzik, kerüljék el azt a részt, vagy védjék valamivel az érzékeny tappancsokat.

A rendőrkutyák számára évek óta megszokott dolog a kutyacipő viselése. Bevetéseken, ahol fennáll annak a veszélye, hogy a padlón szétszóródott üvegszilánkok lehetnek, szintén viselnek lábvédőt. Amikor például drog után szimatolva átkutatnak egy autót, akkor is viselnek ilyen cipőt, ebben az esetben a kutyák körmeitől védik a berendezéseket.

Fotó: CLEMENS BILAN / DDP / ddp images / AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top