Szabadidő

Meg akarták építeni a hiányzó bicikliutat, rendőrt hívott rájuk a MÁV

Rákosrendezőnél hiányzik a bicikliút egy rövid szakasza a MÁV területén, ezt akarta megépíteni a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Azonban nem várt akadályokba ütköztek.

A budapesti biciklisek jól tudják, mennyire embert próbáló feladat Rákosrendezőnél átjutni a vágányokon. A bicikliútnak egy rövid, a MÁV területén átvezető szakasza hiányzik, a bringásoknak megsüllyedt macskakövön, betondarabkákon és sínek között kell átküzdeniük magukat.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt nemrégiben gyűjtést indított, hogy megépítsék a hiányzó 100 méteres útszakaszt. A szükséges 800 ezer forint hamar össze is jött, ma pedig nekiláttak a munkának.

A MÁV azonban rendőrt hívott rájuk. A kétfarkúak videója szerint parázs vita alakult ki a helyszínen, a MÁV megtiltotta, hogy a területükön folytassák a bicikliút építését. A munka így csak a vasúttársaság területének határáig folytatódhatott.

Még biztonsági őrt is kivezényeltek a területre, és felszólították az aktivistákat, hogy állítsák vissza a MÁV területén az eredeti állapotot. Ez azt jelenti, hogy vasárnapig el kell tüntetniük az odakészített építőanyagot.

A helyszínen lévő kutyapártosok ugyanakkor felhívták az állomás vezetőjének a figyelmét, hogy undorító állapotok uralkodnak az állomás vécéjében. Ezért azt kérték, hogy vasárnapig takarítsák ki a mellékhelyiséget, különben ők hétfőn illegálisan kitakarítják.

(A videó utolsó 30 másodpercét csak erős idegzetűek nézzék meg, tényleg gyomorforgató a látvány.)

(168 Óra)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top