nlc.hu
Szabadidő
Egy perui férfi aláírása felrobbantotta a netet

Egy perui férfi aláírása felrobbantotta a netet

A dél-amerikai férfi megkapta a „maga 15 perc hírnevét” különleges aláírásával. Egy tipikus odafirkálás vagy egy egyszerű X helyett az infantilis szignóján nevet most a világ.

A perui Juan Carlos Varillas Bazán különleges aláírása akkor kapott szárnyra a közösségi médiában, amikor Huarmey tengerparti város rendőrsége felrakta a netre az általa aláírt rendőrségi okmányt és a személyi igazolványát. A 31 éves férfit 5 másikkal együtt fegyveres bűncselekmény elkövetéséért tartóztatták le, és bevitték a helyi rendőrőrsre, ahol az aláírása egyből szemet szúrt a rendőröknek.

Bazán egy gyermeteg cicarajzot adott meg aláírásnak. Miután ellenőrizték a személyijét, azzal szembesültek, hogy ugyanaz az infantilis szignó szerepel azon is az aláírás helyén. Ekkor tudatosult a rendőrökben: ez tényleg a férfi aláírása! Viccesnek gondolták, ezért kiposztolták a rendőrségi dokumentumokat a rendőrőrs Facebook-oldalára, hogy mindenki lássa.

Nem telt bele sok idő, a közösségi média egyből ráharapott. Hamarosan már nemzetközi média is felfigyelt: nemcsak átvették a fotókat, hanem kapcsolatba is léptek az időközben szabadlábra helyezett Bazánnal, hogy kifaggassák a különleges aláírásáról. Néhányan a Facebookon és a Twitteren azon kezdtek viccelődni, hogy biztosan nem tud írni, ezért lett a cica az aláírása, de kiderült, hogy e bájos rajzocska mögött egy megható történet áll. A 31 éves perui azt nyilatkozta a La Repubblica olasz napilapnak, hogy 16 éves korában volt egy macskája, akit nagyon szeretett, így amikor megkapta az első személyi igazolványát, úgy döntött, a négylábú emlékére ezentúl egy sematikus macskaábrázolás lesz az aláírása.

A férfi azt mondta az újságíróknak, hogy az Országos Személyazonosító és Állampolgársági Hivatalban azt tanácsolták neki, hogy érdemes módosítania az aláírását egy kevésbé átlagosra, nehogy problémája adódjon ebből, de Bazán ragaszkodott ehhez. Belátja, hogy olykor megnehezíti a dolgokat, amikor fontos dokumentumokat kell aláírnia, például a bankok mindig kérik a személyijét, hogy megbizonyosodjanak arról, egyeznek-e az aláírások.

Bazán most arra készül, hogy bepereli a huarmey-i rendőrkapitányságát, mivel az engedélye nélkül tették közzé a magánjellegű adatait, sőt azt állítja, ok nélkül vették őrizetbe. Mint mondja, ő csupán vezette azt a kocsit, amiben az illegális fegyverbirtoklással vádolt 5 férfi ült.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top