Rettegésben tartja a mobilozó fiatalokat Momo, a rejtélyes lény

nlc | 2018. Augusztus 03.
A Momo nevű horrorisztikus lénnyel már egy 12 éves lány öngyilkosságát is kapcsolatba hozták. Nem tudni ki áll a figura mögött, de hátborzongató dolgokat ír, és küld a gyerekeknek az egyik chat alkalmazáson.

Egy Momo nevű ijesztő, torz arc rémítgeti a fiatalokat a WhatsApp nevű chat alkalmazáson. A horrorisztikus figura hátborzongató üzeneteket, rémisztő hangfájlokat vagy konyhakéses videókat küld a gyerekeknek.

Egyelőre senki sem tudja, ki áll titokozatos Momo mögött, az is lehet, hogy már többen is utánozzák az eredeti figurát. Azt pedig csak találgatják, mi lehet a célja, de akár a Kék Bálna nevű, a gyerekek biztonságát veszélyeztető őrület folytatása is lehet – írja az Index.

Az argentin rendőrség egy 12 éves lány öngyilkosságát vizsgálja, mert lehetséges, hogy Momo kergette a halába. A lány felakasztotta magát, de előtte Momóval csetelt. Arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy a figura a halálba kergetné a fiatalokat, de bőven elég, ha megrémiszti őket. 

Momo angolul, japánul, spanyolul rémisztgeti a gyerekeket – a spanyol rendőrség felhívást is közzétett –, de megjelent az arab területen és a németeknél is. A lény egyesek szerint egyszer csak felbukkan a WhatsAppon egy kontaktként, mások szerint a Facebookra kerültek fel a telefonszámok.

Momo mindenféle feladatokat ad a fiataloknak, és fenyegetőzik, ha nem teljesítik ezeket. Például, hogy eltűnsz a bolygóról, meghalsz, csonkolódik a lábad, vagy éjszaka megjelenik melletted.

Eddig ezt a három telefonszámot azonosították Momo-kontaktként, de nagy a bizonytalanság:

A titokzatos lény mögött állókat azért is nehéz felderíteni, mert Momo nem mindenkinek válaszol, de akinek igen, azokat fenyegeti, ijesztgeti, és rémisztő tartalmakat küld neki.

Exit mobile version