Aktuális

A WhatsApp mentette meg a tinilányt a kényszerházasságtól

A fiatal lány a WhatsApp segítségével tudatta a barátjával, hogy szülei hozzá akarják kényszeríteni az unokatestvéréhez.

2016 nyarán egy 18 éves lányt nyaralás ürügyén vittek Nagy-Britanniából Bangladesbe a szülei. Amikor azonban megérkeztek a dél-ázsiai országba, apja közölte a lánnyal, hogy feleségül kell mennie az unokatestvéréhez. A terv az volt, hogy a lánynak és unokatestvérének közös gyermeke legyen, így a fiú megkapja a brit vízumot.

A lány azonban a WhatsApp alkalmazáson keresztül sikerült kapcsolatba lépnie Nagy-Britanniában élő barátjával, aki a nyugat-yorkshire-i rendőrségtől kért segítséget.

A lánynak a húga segítségével sikerült elérnie a brit nagykövetséget is és az okostelenfonja helymeghatározója segítségével tudatta velük, hogy pontosan hol van.

A brit hivatalnokok a bangladesi hatóságokkal együttműködve megtalálták és kiszabadították a lányt, majd visszavitték az Egyesült Királyságba. A lány szüleit letartóztatták. Ügyükben idén június 18-án hirdetnek majd ítéletet, hosszú börtönbüntetésre számíthatnak.

Newser

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top