Szabadidő

A Sziget Fesztivál miatt változik a közlekedés a jövő héten

Az autósokat és a tömegközlekedést is érintik a változások.

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a Sziget Fesztivál ideje alatt.

A BKK pénteki közleménye szerint augusztus 8 és 15 között sűrűbben, hosszabb szerelvénnyel és éjszaka is jár az 5-ös, szentendrei HÉV, valamint a Nagykörúton közlekedő járatok. Emellett nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon, és rendkívüli hajójáratok indulnak az Óbudai-szigethez a Jászai Mari tértől. A be- illetve kiköltözés idején a BKK transzfer járatokat üzemeltet a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között, amelyek félóránként járnak, és csak előre megváltott Citypass karszalaggal vehetők igénybe.

A BKK a fesztivál ideje alatt egy Ikarus 260-as buszból átalakított ügyfélközpontot is üzemeltet majd.

A közúti közlekedésben is lesznek változások a Sziget ideje alatt. Péntektől augusztus 18-ig lezárják az Ángel Sanz Briz utat a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában is. Emellett megállási tilalom lép életbe a Reményi Ede utca, a Benedek Elek utca, a Vajda János utca, a Mozaik utca, a Leányfalu utca, az Óbudai rakpart, az Ángel Sanz Briz út, illetve az Auchan átkötő út egy-egy szakaszán mindkét oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top