Szabadidő

Leszállítottak az American Airlines gépéről egy csellistát, aki külön jegyet vásárolt a hangszerének

A nő szerint túlfoglalás miatt döntött így a légitársaság.

Leszállítottak egy csellistát az American Airlines repülőgépéről, amiért a nő kézipoggyászként akarta hazaszállítani a csellóját. A személyzet arra hivatkozott, hogy a cselló túl nagy volt ahhoz, hogy az utastérben szállítsák, a gond csak az, hogy a nő külön jegyet vásárolt a 30 ezer dolláros hangszernek. Az amerikai szövetségi törvények értelmében pedig a légitársaságnak biztosítania kell, hogy ilyen esetben az utastérben szállíthassa a hangszert. A nő szerint túlfoglalás miatt szállították le a gépről – írja a Fox News.

Jingjing Hu Chicagóból repült Miamiba, ahol egy zenei fesztiválon lépett fel. A jegyeket (oda-vissza kettőt) a férje foglalta le neki, aki a foglaláskor egyértelműen jelezte, hogy az egyik jegy a hangszer szállításához kell. A légitársaság részéről biztosították őket, hogy minden a legnagyobb rendben van, nem lesz semmi probléma.

Odafelé tényleg nem volt probléma: a légiutaskísérők még egy speciális övet is adtak a nőnek, hogy még biztonságosabban leszíjazhassa a hangszert. Amikor azonban vissza akart utazni Chicagóba, a cselló miatt leszállították a gépről.

Bár a légiutas-kísérők a cselló méretére hivatkoztak, Hu szerint túlfoglalás miatt szállították le őt a gépről, mivel miután leszállt, két utast ültettek az általa kifizetett helyekre. Ezt onnan tudja, hogy egy barátnője is vele utazott, aki a gépen maradt.

Egyszerűen leszállítják az utasokat, amikor túl sok jegyet adnak el, csak kifogásként hivatkoznak a Szövetségi Légügyi Hivatal szabályzatára. A feleségemnek akkor is szólhattak volna a szabályzatról, amikor Chicagóból Miamiba repült, az utasfelvételkor, a beszállókapunál vagy akkor, amikor felszállt a gépre. Mégis a felszállás előtti utolsó percekben szállították le, amikor már leült, és a csellót is rögzítették

– mondta a nő férje.

Az American Airlines közleményt adott ki az ügyben, állításuk szerint félreértésről volt szó, a nőnek egy másnap reggeli járatra biztosítottak helyet, addig pedig szállást is kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top