Szabadidő

Már most tízezren vannak a Szigeten, pedig hivatalosan csak holnap kezdődik a fesztivál

Idén több mint félmillió látogatóra számítanak a szervezők.

Már most mintegy tízezer ember van a Szigeten, pedig az egyhetes fesztivál programjai hivatalosan csak szerdán kezdődnek. A szervezők idén látogatócsúcsra, több mint félmillió emberre számítanak – mondta el Kádár Tamás főszervező a keddi sajtóbejáráson.

Az előzetes jegyeladások alapján várhatóan több mint 120 ezer külföldi fog szórakozni a Szigeten, de hosszú évek után először a magyarok után nem a hollandok lesznek a legtöbben – 15 ezren –, hanem az angolok, mintegy 20 ezren. Összesen hatszáz program közül lehet majd választani, a 120 ezer külföldi résztvevővel pedig a Sziget Magyarország legjelentősebb turisztikai eseménye lehet.

A  26. Sziget augusztus 8-tól 15-ig tart. A húzónevek között van Lana Del Rey, Kendrick Lamar, a Gorillaz, a Mumford and Sons, a Dua Lipa, Kygo, az Arctic Monkeys, Liam Gallagher és Shawn Mendes. Idén a befektetőkkel közösen 12 százalékkal (8,6 milliárd forintra) tudták növelni a költségvetést, és csak a nagyszínpados fellépőkre egymilliárddal többet költhetnek. Több mint száz országból érkeznek vendégek. A nagyszínpad előtt mintegy 60 ezren tudnak egyszerre szórakozni, csaknem 15 ezren férnek el a MasterCard Színpad by A38 sátorban, tizenegyezren a Bacardi Arénában.

Benis Dániel műszaki igazgató a sajtóbejáráson elmondta, hogy a Szigeten működő egészségügyi ellátóközpont munkáját tíz mentőautó, hatszáz fős bázis, 40-45 orvos is segíti. Összességében a Szigeten több mint ezer az önkéntes dolgozók száma. A Sziget biztonságát 1200 őr védi, és háromszáz tűzoltó dolgozik ott.

Kádár Tamás főszervező az MTI-nek azt is elmondta, hogy a Sziget hangpróbáján keddre virradó éjszaka mindent rendben találtak:

Óbudán, Újpesten és a XIII. kerületben négy helyszínen voltunk, de öt helyen helyezünk el állandó mérőállomást, a kerületekkel és a fővárossal egyeztetve. A lakosok maguk is jelezhetik egy adott telefonszámon, ha úgy érzik, túl hangos a fesztivál, és a csapatunk kiszáll, mér, ha szükséges, halkítunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top