Szabadidő

Eltiltották a macskadressztől Serena Williamst

Kifogásolták az amerikaiak teniszsztárjának sztreccsruháját, dress code-ot vezetnek be a francia nyílt teniszbajnokságon is.

Serena Williams jövőre nem játszhat a Nike által gyártott fekete, „szuperhős” ruhában, amiben az idei, májusi French Opent megnyerte. Bernard Giudicelli, a francia teniszszövetség elnöke szerint a 23-szoros Grand Slam-bajnok és a Nike is túl messzire mentek a fekete, testhez tapadó ruhával. Mint mondja, jövőre már dress code-ja lesz a tornának.

Fotó: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Fotó: CHRISTOPHE SIMON / AFP

A Nike következőképpen reagált: „Kiveheted a szuperhőst a ruhájából, de nem veheted el a szuperképességeit.”

Részlet a Fekete párduc című filmből

Az idei torna megnyerése után Serena Williams nagyon lelkesen nyilatkozott a szuperhősnős cicadresszéről. Elmondása szerint úgy érezte magát mintha a Fekete párduc című film Wakandájának harcosa vagy királynője lenne. „Mindig is fantáziavilágban éltem, mindig szuperhős akartam lenni, és ebben a ruhában úgy is érzem magam. (…) Rengeteg gondom volt a vérrögökkel az elmúlt hónapokban, de ebben a felszerelésben jól működik a vérkeringésem” – nyilatkozta a torna után.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top