Szabadidő

Túl emberbarát delfin miatt tiltották meg a fürdőzést egy francia strandon

Elővigyázatosságból betiltották a fürdőzést egy francia kisváros strandján, mert Zafar, a 3 méteres hím delfin túlságosan sokat dörgölőzik a strandolókhoz.

Ki ne szeretne egyszer életében delfinekkel együtt úszni a tengerben? Egy francia kisváros strandján eddig ezt bárki megtehette, most viszont a delfinek túlzott közeledése miatt inkább kiparancsolták az embereket a vízből.

A BBC beszámolója szerint egy háromméteres, hím palackorrú delfinről van szó, akit a helyiek csak Zafarnak neveznek. Eddig élvezték a társaságát, ám az elmúlt hetekben túl sokat dörgölőzött az emberekhez és a hajókhoz, ezért a 300 lelkes Landévennec polgármestere elővigyázatosságból betiltotta a strandolást és a búvárkodást.

Delfin – képünk illusztráció

Zafar eleinte együtt úszott a sportolókkal, aztán még szorosabbra akarta fűzni a viszonyt az emberekkel. Volt, hogy azért kellett kimenteni egy úszót, mert a delfin nem akarta hagyni, hogy kiússzon a partra. A kulcsot végül az tette be, amikor múlt héten az orrával repített egy fürdőzőt a levegőbe. 

Attól tartanak, hogy Zafar véletlenül megsebesít valakit uszonyaival a nagy barátkozás közepette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top