Szabadidő

Fagyosak az augusztusi éjszakák Ausztriában

Húsz éve nem tapasztaltak olyan alacsony hőmérsékletet az Alpokban, mint az elmúlt napokban. Van olyan alpesi település, ahol mínusz 2 fokig csökkent a hőmérséklet.

Magunk is beszámoltunk arról, hogy a hétvégi hidegfront augusztusi havazást hozott az osztrák Alpokba. Legutóbb 2010-ben történt meg, hogy az alacsonyabban fekvő régiókban (800-1000 méter) is esett a hó ebben az időszakban, míg előtte 1998 augusztusának végén történt hasonló.

Az augusztus végén egész Európát lehűtő hidegfront hatására nemcsak havazott az Alpokban, hanem a hőmérséklet is a szokásos alá csökkent.

Több mérőállomáson is fagypont körüli vagy kevéssel az alatti értékeket mértek hétfő reggel. Az 1400 méter alatti településeken utoljára 1998 augusztusában volt ilyen hideg. A St. Jakob mérőállomáson -1,9°C-ig csökkent a hőmérséklet. Fagypont alatti augusztusi hőmérsékletet ilyen magasságban 2005 óta nem mértek – írja az Időkép.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top