Szabadidő

Itt a bizonyíték, tényleg kisebbek a zsebek a női nadrágokon

Nem csak a fizetésekben figyelhető meg a genderszakadék: tetten érhető olyan hétköznapi dolgokban is, mint a farmernadrág.

Ha valamiért irigylem a férfiakat az az, hogy nem kell mindenhová táskát hurcolniuk magukkal, mivel az esszenciális kellékeik simán elférnek a nadrágzsebükben. Míg én, ha akarnám sem tudnám betuszkolni a pénztárcámat, a mobilomat és a kulcsomat a zsebembe. 

Egy friss tanulmány szerint nem csak engem zavar a dolog, sőt, nem csak bebeszélem magamnak, hogy a női nadrágokra tényleg kisebb zsebeket applikálnak. A The Pudding felmérése szerint a női nadrágokat átlagosan 48%-kal kisebb és 6,5%-kal keskenyebb zsebekkel varrják, mint a férfi fazonokat.

A kutatás alapját 80 farmernadrág képezte, melyeket a legnagyobb márkák kínálatából választottak ki (például Calvin Klein, H&M, Levi’s, Wrangler, Ralph Lauren). A női farmerek mindössze 40%-a rendelkezett akkora zsebbel, hogy beleférjen egy iPhone X, míg csupán 20%-ukban tárolhatnánk egy Samsung Galaxyt. A férfi nadrágok zsebeibe ezzel szemben mind befért az iPhone, 95%-ukba pedig a Samsung is.

De ez még nem minden: a női nadrágokban még a kezünket sem tudjuk mindig zsebre tenni. A tanulmány szerint mindössze 10%-ukban vehetjük fel kényelmesen ezt a testtartást. 

independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top