Szabadidő

Majdnem 400 embert vettek őrizetbe egy londoni fesztiválon

395 embert vettek őrizetbe az idei, vasárnaptól hétfőig tartó nyugat-londoni Notting Hill-i karibi fesztiválon, melyen egy embert megkéseltek, harminc rendőrtiszt pedig megsebesült.

A hatóságok közlése szerint az őrizetbe vettek száma várhatóan nőni fog. A fesztiválon harminchét kést, maróanyagot, egy fémcsövet és egy sokkolót koboztak el. A késelésben nem életveszélyes sebesülést szenvedett az áldozat – írja az MTI.

Notting Hill Carnival 2018 (fotó: David Cliff/NurPhoto)

A londoni rendőrség 373 embert, a brit közlekedési rendőrség további 22-t vett őrizetbe. Tavaly 313, míg 2016-ban 454 embert vettek őrizetbe az évente mintegy egymillió látogatót vonzó karneválon. A Scotland Yard a kétnapos fesztivál idejére engedélyezte a rendfenntartóknak, hogy bárkit indok nélkül megállítsanak és átkutassanak. Legalább 18 embert vettek őrizetbe hatósági személy elleni támadás gyanújával, legalább 141-et kábítószeres visszaélés miatt, 65-öt fegyverbirtoklásért, valamint nyolcat nemi jellegű bűncselekményért.

Notting Hill Carnival 2018 (fotó: David Cliff/NurPhoto)

A karneválon, amikor épp nem történt rendbontás, a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyházban tavaly nyáron kitört tűzvészben elhunyt 72 emberre is emlékeztek. Hétfő délután három órakor elhallgattak a hangszórók, és hetvenkét másodpercnyi néma csenddel emlékezett meg a többezres tömeg a katasztrófa áldozatairól. A toronyház a karnevál útvonalának közelében található.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top