Szabadidő

Megbüntették a teniszezőnőt, mert átvette a felsőjét a pályán – videó

Hiába volt rajta sportmelltartó, és csak megfordította a pólót, a bíró megrótta. Az internetezők kiakadtak, mert a férfiak büntetlenül megtehetik ugyanezt.

A US Open amerikai teniszversenyen 35 fokos hőség volt a pályán, ezért a nők és a férfiak is 10 perces szünetet kaptak.

A francia teniszezőnő, Alize Cornet is kihasználta a pihenőt, és az öltözőben lecserélte izzadt ruháját. Ám amikor visszatért a pályára, észrevette, hogy fordítva vette fel a felsőjét.

Gyorsan levette a topot, amely alatt egy sportmelltartót viselt, és megfordította a ruhát a pálya végén. Bár az egész művelet nem tartott tovább 15 másodpernél, a játékvezető figyelmeztetésben részesítette a sportolót a szabályok megszegéséért.

Az eset nagy felháborodást váltott ki a közösségi médiában, a legtöbben azt kifogásolták, hogy még a tenisz szabályaiban sincs egyenlőség a nők és a férfiak között.

Judy Murray teniszedző, Andy Murray édesanyja a Twitteren fakadt ki:

Sportszerűtlen magatartás… Bezzeg a férfiak átvehetik a pólójukat a pályán.

Rajta kívül többen kiálltak a francia teniszező mellett. Volt olyan, aki egyszerűen nevetségesnek nevezte a bíró döntését.

(Daily Star)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top