Szabadidő

Megvette Nemes-Jeles új filmjét a Sony

Az Oscar-díjas rendező új alkotásának szeptember elején a 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje, majd a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon láthatja a közönség, onnan érkezik az alkotókkal együtt a miskolci filmfesztiválra.

A Sony Pictures Classics megvette Nemes-Jeles László új filmjét, a Napszálltát (Sunset) – írja a 24.hu a Varietyre hivatkozva. Az Oscar-díjas Saul fia rendezőjének második nagyjátékfilmjét Észak-Amerikában, valamint Ausztráliában is forgalmazni fogják.

Nemes-Jeles azért keltette fel a stúdiók érdeklődését, mert a Saul fia Cannes-ban nagydíjat nyert, majd a legjobb idegen nyelvű filmként Oscart, később BAFTA-t is kapott.

A Napszállta című új filmjében – amely a velencei filmfesztiválon debütál – Nemes Jeles László nagyrészt azokkal az alkotókkal és szakemberekkel dolgozott, akikkel a Saul fiát is készítette. A film operatőre Erdély Mátyás, zeneszerzője az azóta elhunyt Melis László, sound designere Zányi Tamás, casting directora Zabezsinszkij Éva, díszlettervezője Rajk László, jelmeztervezője Szakács Györgyi. A film főszereplői Jakab Juli (Leiter Írisz) és a román Vlad Ivanov (Brill Oszkár). A közel százfős szereplőgárda nemzetközi összetételű, a magyarok mellett román, lengyel és német színészek is játszanak a filmben.

A Napszállta Velencét és Torontót követően a 62. Londoni Filmfesztivál versenyprogramjába is meghívást kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top