Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szabadidő

Megtépte a vihar az országot, vasárnap is heves zivatarok jönnek

Az országon átvonuló vihar a főváros mellett több megyében okozott eddig károkat. A tűzoltókat egyebek mellett kidőlt fák, leszakadt ágak és villámcsapás okozta tűz miatt riasztották. Vasárnapra is 11 megyére adtak ki zivatar miatt figyelmeztetést.

Vasárnap este lecsapott a fővárosra és az ország nyugati megyéire a vihar, több helyen károkat okozott, és a tűzoltóknak is bőven volt munkájuk. 

Budapesten villámcsapás miatt kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy 80 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete a XXII. kerületben, az Alkotmány utcában. A tüzet eloltották, az esetben senki sem sérült meg – közölte a katasztrófavédelem

  • Budapesten a katasztrófavédelem összegzése szerint a vihar miatt a XIX. kerületi Vas Gereben és Álmos utcában kidőlt fák miatt, a XI. kerületi Etele úton és a XX. kerületi Nagysándor József utcában autóra dőlt faágak miatt kértek segítséget. Az Andrássy úton is kidőlt fa okozott forgalmi akadályt.
  • Győr-Moson-Sopron megyében, Ágfalván egy villanyoszlopra dőlt fa miatt kérték a soproni hivatásos tűzoltók segítségét. Jánossomorja és Hegyeshalom több utcájában a víz eltávolítása céljából riasztották a város önkéntes tűzoltóit.
  • Fejér megyében, Baracskán egy oktatási intézmény tetőszerkezetét rongálta meg egy kidőlt fa. Etyeken villám csapott egy fába, emiatt tűz keletkezett a fa törzsében. Polgárdiban a főútra dőlt egy nagyobb méretű faág, amely akadályozza a forgalmat.
  • Somogy megyében, Böhönyén is a letört faágak okoznak gondot. Kaposfőn, a Petőfi Sándor utcában egy tíz méter hosszú fa kidöntött egy távközlési oszlopot.
  • Veszprém megye több településére is riasztották a tűzoltókat. Ajkán, a Szent István úton egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg a viharos erejű szél. Veszprémben autóra dőlt egy fa.

Vasárnap is folytatódik a viharos időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat heves zivatar miatt az ország 9 nyugati megyéjére adott ki másodfokú figyelmeztetést vasárnapra, Pest és Bács-Kiskun megyében elsőfokú a jelzés. Ugyanebben a 11 megyében felhőszakadásra is számítani kell.

 

Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső és jégeső eshet, valamint erős szél fújhat.

Címlap

top