Szabadidő

Kilenc éve tűnt el, most partra sodródott a 177 méteres szellemhajó – fotók

A haditengerészet járt a rejtélyes ügy végére.

Néhány héttel ezelőtt „szellemhajó” feneklett meg Mianmar partjainál. A 177 méteres, Sam Ratulangi PB 1600 nevű rozsdásodó hajóra halászok találtak rá Rangun közelében. A rendőrség értetlenül állt az eset előtt: senki nem értette, honnan kerülhetett ide a még 2009-ben, Tajvan térségében eltűnt hajó – írja a BBC.

A haditengerészet a nyomozás során megállapította, hogy a hajót valószínűleg vontatták, ugyanis elszakadt vontatóköteleket találtak a hajóhoz rögzítve.

Hamarosan találtak is egy vontatóhajót Mianmar partjaitól 80 kilométerre. Az indonéz legénység kihallgatása során kiderült, hogy valóban ők vontatták a szellemhajót augusztus 13. óta. Az indonézek egy bangladesi bontóba szerették volna szállítani a hajót, Mianmar közelében azonban viharba keveredtek, és elszakadtak a vontatókötelek. A legénység ekkor inkább elhagyta a vontatott hajó fedélzetét, az pedig a partok felé sodródott.

A hatóságok tovább nyomoznak az ügyben.

Fotók a szellemhajóról:

Fotó: YE AUNG THU / AFP

Fotó: YE AUNG THU / AFP

Fotó: Handout / Myanmar News Agency / AFP

Fotó: Handout / Myanmar News Agency / AFP

Fotó: Handout / Myanmar News Agency / AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top