Szabadidő

A kormány nem akarja újból bevezetni a vasárnapi boltzárat

Nem tartják aktuálisnak a kérdést.

Alig néhány órával ezelőtt számoltunk be róla, hogy a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete ismét a vasárnapi boltzár bevezetését szorgalmazza. Ezt a Magyar Időknek azzal indokolták, hogy felméréseik szerint hiába nőttek a bérek a kiskereskedelemben, a munkaerőhiányt ez nem orvosolta, még mindig legalább tízezer ember hiányzik az áruházakból. Ezért levelet írtak a kormánynak, arra kérve személyesen a miniszterelnököt, hogy vegye fontolóra a boltzár újbóli bevezetését.

Kora délután a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben reagált a sajtóban megjelent hírekre. Az MTI kérdésére válaszolva azt írták:

A kormány a vasárnapi boltzár ügyében nem tervez jogszabály-módosítást, nem tartja aktuálisnak a kérdést

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ezzel egy időben szintén közleményt adott ki, melyben azt írták: továbbra is a leghatározottabban ellenzik a vasárnapi boltzár bevezetését, mert „az munkaadónak, munkavállalónak és a magyar gazdaságnak is csak a kárára válna”. Ehelyett inkább a bolti kiskereskedelemben dolgozók vasárnapi munkavégzésének értékarányos elismerését sürgetik, vagyis azt, hogy emeljék meg a vasárnapi munkáért járó fizetést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top